Informace od učitelek češtiny

MENU

  

SLOVNÍ DRUHY

  

DIKTÁTY

  

BÁSNIČKY

  

HÁDANKY

  
Téma

MOTIVAČNÍ CITÁTY PRACOVNÍ

OBSAH

Strach

  • Příliš mnoho z nás nežije své sny, protože prožívají své strachy. (Les Brown)
  • Nedovolte, aby strach z prohry byl větší než vzrušení z výhry. (Robert Kiyosaki)
  • Nemám strach... narodila jsem se pro to. (Johanka z Arku)

Zdroj: Motivační citáty

Poradna

V naší poradně s názvem JAK MÁ VYPADAT ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ PRO ČSSZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendula Sasáková.

Prosím o radu.Potřebuji poslat čestné prohlášení,že nechci dát do školky (kterou otevřou 4.5.)dceru z důvodu,že obýváme stejnou domácnost s babičkou a dědou,kterým bude 70let,abych nepřišla o ošetřovné.
Můžete mi prosím poradit,jak to sepsat,aby to bylo na úřadě platné.Děkuji,Sasáková Vendula

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Nelze! Ošetřovné náleží pečující osobě jen za dítě jehož školní / dětské zařízení bylo uzavřeno. Bude-li otevřeno, tak tím dnem končí nárok na tyto dávky. Dítě samozřejmě do školky dávat nemusíte. Nicméně hlídání je již na vaše náklady. Z pracovní povinnosti vás to již omlouvat nebude.

Zdroj: diskuze Jak má vypadat čestné prohlášení pro ČSSZ

Čas

  • Nedovolte, aby vám včerejšek ukrojil příliš mnoho z dneška. (Will Rogers)
  • Každý dobře využitý okamžik nese ohromné úroky. (Philip Stanhope)
  • Čas pomůže hojit všechny rány, ale zároveň splnit všechny cíle.

Zdroj: Motivační citáty

Diskuze

V diskuzi ANDREJ BABIŠ KONTAKT E MAIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Pavlíková.

Dobrý den , chci se zeptat jestli uvažujete s dřívějším odchodem do důchodu také s profesí řidič traktorista? Protože ty také mají náročnou práci obzvláště od začátku sezóny až do pozdního podzimu .Děkuji za zvážení mého dotazu. S pozdravem Pavlíková Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Pavlicek.

Dobrý den pane premiére,je mi 57 let,15 let jezdim s autobusem,naposled jsem byl v práci 18 prosince,moje klientela jsou čína,taiwan,dnes jsem v situaci že jsem již 2 měsíce nedostal od zaměstnavatele mzdu nemohu se dovolat na pracovní uřad,nedostal jsem vípověd a jsem bez peněž a největší problém je že nemohu sehnat prác a ani neseženu jak mam fungovat a jak postupovat děkuji Pavlíček Miroslav na uřad práce se nemohu už druhý týden dovolat

Zdroj: diskuze Andrej babiš kontakt e mail

Rozhodnutí

  • Udělat nebo nedělat. Zkoušení neexistuje. (Yoda)
  • V ten moment, kdy se spokojíte s méně, než si zasloužíte, dostanete méně, než pro co jste se rozhodli. (Maureen Dowd)
  • Není to o tom, zda padnete na zem, ale zda se znovu postavíte. (Vince Lombardi)

Zdroj: Motivační citáty

Diskuze

V diskuzi ANDREJ BABIŠ KONTAKT E MAIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Pavlíková.

Dobrý den , chci se zeptat jestli uvažujete s dřívějším odchodem do důchodu také s profesí řidič traktorista? Protože ty také mají náročnou práci obzvláště od začátku sezóny až do pozdního podzimu .Děkuji za zvážení mého dotazu. S pozdravem Pavlíková Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Rousková.

Vážený pane Andreji, ani nevíte jakou máme radost z výsledků šetření a závěru Vaší radoby kauzy ohledně Vašeho podnikání.Od samého začátku jsme celá rodina věřili ve Vaši nevinu a jsme nesmírně rádi, že jste nás nezklamal.Jste takové světlo na konci tunelu.Nikdy jsme se takto nevyjadřovali, ale Vy jste nás přesvědčil, že poctiví lidé ještě žijí. Móóóc Vám fandíme a přejeme jen vše dobré, Vám a celé Vaší rodině a hlavně pevné nervy a zdraví.Vůbec si nedovedeme představit Vaše pracovní vytížení a vytrvalost. Manželé B

Zdroj: diskuze Andrej babiš kontakt e mail

Cesta

  • Nechoďte po snadné cestě, neporostete. Běžte tam, kde požadavky a nároky na výkon jsou vysoké. (Jim Rohn)
  • Dnes jsi opět o den blíže svému cíli.
  • Není to zátěž, která tě přemůže, je to cesta, kterou ji neseš. (Lou Holtz)
  • Cesta, která má tisíc mil, začíná prvním krokem. (Lao Tzu)

Zdroj: Motivační citáty

Diskuze

V diskuzi ANDREJ BABIŠ KONTAKT E MAIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Jiroušek.

Přeji vše NEJ, hodně zdraví a pevné nervy Mému premiérovi Andreji Babišovi k jeho dnešním narozeninám.Vypusťte z hlavy "stádo" hlupáků, závistivců a jim podobných. Užijte v kruhu rodinném klid a pohodu.

Hezky den přeje Jiroušek Bohumil

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Fusková.

DOBRÝ DEN. Nelekejte se delšího komentáře, ale jedná se o důležitou věc, která by mohla mít velký dopad na širokou veřejnost. Navíc to není jen můj názor, proto jsem se rozhodla napsat. Jedná se o plánované změny ve výpočtu dovolené, které MPSV navrhuje. Z vlastní zkušenosti vím, že to není správné.
Nový systém výpočtu dovolené by velmi negativně dopadl na lidi s kratší pracovní dobou. Nevím, zda se ale vůbec někdo zamyslel nad tím, kdo vlastně tuto kratší pracovní dobu využívá. Jsou to většinou maminky s menšími dětmi a pak invalidní lidé třeba v chráněných dílnách, kde pracují téměř všichni na zkrácený úvazek. Obě tyto skupiny ale potřebují dovolenou mnohem více, než si myslíte. Maminky proto, aby mohly být více se svými malými dětmi a nemusely si platit drahé hlídání třeba v období prázdnin, kdy ne všude jsou v dosahu otevřené školky a školní družiny. Každé snížení počtu dní dovolené by znamenalo velkou komplikaci v rodinách hlavně ženám – maminkám. Druhou skupinou jsou nemocní lidé – invalidní, kteří nemají zkrácenou pracovní dobu jen tak pro nic za nic. Tito lidé díky svému zdravotnímu stavu prostě déle pracovat nemohou a většinou jdou na doraz svých možností. Proto právě oni potřebují mnohem více času na regeneraci. Tito lidé si neberou dovolenou, aby letěli na čtrnáct dní na Kanárské ostrovy, ale berou si jí průběžně během roku po dvou, třech dnech na odpočinek. Pokud jim tento odpočinek seberete, nezbude jim nic jiného, než chodit marodit, což se zaměstnavatelům určitě líbit nebude a může docházet k propouštění. Tito lidé těžko vstřebávají už jen fakt, že se tak neskutečně vzdálil jejich odchod do důchodu (hlavně ženám) a nyní mají přijít ještě o dovolenou (odpočinek). Proč hlavně ženám? Jednoduchý výpočet. Žena s dvěma dětmi odcházela do starobního důchodu v 55 letech a nyní má o deset let více. Opět větší negativní dopad na ženy než na muže - jako téměř vždy. To jsem ale už zabrousila na jiné téma.
Pokud jste můj příspěvek dočetl až sem, pak děkuji za Váš čas a třeba i malé zamyšlení nad tímto problémem. Možná máte jiný názor, nebo s tím prostě nemáte možnost nic udělat. Navíc - kdybyste měl řešit všechno, co si kdo vymyslí - asi byste nedělal nic jiného. Jsem přecejenom nicka v davu. Ale i tak nevadí, prostě jsem to zkusila. Problematiku jsem vylíčila přímo paní ministryni J. Maláčové, i když ani zde nemám jistotu, že to bude číst. Za pokus to ale stojí.

Děkuji za pozornost

Zdraví Fusková Jana

Zdroj: diskuze Andrej babiš kontakt e mail

Selhání

  • Neselhal jsem. Jenom jsem našel 10 000 způsobů, které nefungují. (Thomas A. Edison)
  • Selhání se stane selháním, jenom pokud nastane v poslední kapitole. Jinak je to zápletka. (Danny Iny)

Zdroj: Motivační citáty

Poradna

V naší poradně s názvem ANDREJ BABIŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Masáková.

Pane Babiš, již několikrát jsem psala různým politikům, na moje otázky mi nikdy nebylo kloudně odpovězeno.Tuším že jste jistě všichni dost pracovně vytíženi, ale podle mého prostého selského rozumu si myslím,že by jste měli mít na své voliče vyhrazenou určitou dobu a reagovat na jejich dotazy.Chtěla jsem se osobně s některými politiky sejít a prostě si s nimi popovídat.Vždy mi bylo odpovězeno, že z důvodu pracovní vytíženosti na mně nemají čas. Kdysi někdo z politiky prohlásil,že Český národ je lhostejný a lidé se o dění v republice nezajímají.Jsem tři roky v důchodu a situace z zemi mně dost zajímá,mrzí mně že někdo prohlásil,že když se takto bude přidávat nám důchodcům,že do budoucna nebude na důchody našich dětí.Co je to za kravinu,tak ať vrátí peníze všichni co si je"ze státní kasy vypůjčili" a z rozkradeného majetku našeho státu.Přidávání nám důchodcům je vám politikům solí v očích,ale že si při té příležitosti přidáváte i vy ve vládě a to moc pěkné peníze k ještě pěknějším vládním příjmům to je již podle někoho přijatelné?K novému roku dostaneme přidáno pár stokorun a co vše se nám k novému roku zdraží to již nikdo nezveřejňuje- popelnice,elektřina, voda, i nějaké jídlo.
PROSÍM CHCI SE OSOBNĚ SEJÍT JAK S VÁMI TAK I S JINÝMI POLITIKY A PROSTĚ LIDSKY SI POVÍDAT. Jana Masáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Sejít se s politikem můžete akorát tak během volební kampaně. Ale v tu dobu vám politik slíbí cokoliv, aby získal váš hlas ve volbách. Demokracie není ideální, ale zatím je to nejméně špatné řešení.

Zdroj: diskuze Andrej babiš kontakt e mail

Motivace

  • Motivace je plamenem uvnitř vás. Pokud se ho někdo pokouší zažehnout ve vás, pravděpodobně shoří velmi rychle. (Stephen R. Covey)
  • Samozřejmě motivace není trvalá. Ale potom ani koupání, a přece je to něco, co byste měli dělat pravidelně. (Zig Ziglar)
  • Motivace vás nastartuje. Zvyk vás udrží v chodu. (Jim Rohn)

Zdroj: Motivační citáty

Diskuze

V diskuzi ANDREJ BABIŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Havlíková.

Dobrý večer pane premiére chtěla bych se zeptat zda hodláte něco racionálního udělat pro nás Čechy ohledně práce.Jsme zamořeni Ukrajinci a jinýma a samy máme problém zavadit o práci.Chápu tuto politiku oni pracují za míň ,velká výhoda pro zaměstnavatele. V jiném státě např.v Německu , pokud bych šla na pracovní pohovor a se mnou by tam byl i Němec ,tak ten by měl přednost.U nás bych šla na pohovor a se mnou Ukrajinec ,tak by měl přednost on.Já Vám pořád věřím,ale měl byste se více zaměřit na nás opravdové Čechy.To .že nám říkáte jak se máme dobře,to my tady dole nevidíme.My vidíme jak se vše zdražuje a platy zůstávají.Jak si musíme pronajímat drahé byty a na vlastní nemáme.Vidíme jak Češi mizí ,kamkoliv jdete ať je to nemocnice,stavba ,prodejna všude Ukrajinci.Návod je prostý už dost Ukrajinců ,ať si práci dodělají do skončení víza a hurá domů.pak zaměstnavatelům nezbyde nic jinýho než vzít nás a taky nás zaplatit.A jen Vás uvedu v obraz já bydlím ve Velkých Přílepech a okolo mě je cirka necelých 10 rodin českých a větší zbytek jsou Rusáci a Ukrajinci.V Horoměřicích postavily ohromné sídliště ,Češi tam nejsou neboť na to nemají ,jsou tam nějaký Indové ,Ukrajinci,Rusáci.Teď staví vedle další ohromné sídliště a opět ne pro Čechy.Museli by jsme krást ,abychom na to měli.To je ta realita. Je otázka jestli není účelem ,abychom nenápadně zanikli.děkuji Jitka Havlíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Si to jdi řešit prosím někam jinam a nestezuj si

Zdroj: diskuze Andrej babiš kontakt e mail

Štěstí

  • Pamatuj, že štěstí je způsob cesty nikoli cíl.
  • Šťastný není člověk ten, kdo tak připadá ostatním, ale ten, kdo si tak připadá sám.
  • Zdá se, že čím více pracuji, tím více štěstí se zdá, že mám. (Thomas Jefferson)
  • Úspěch je dostat to, co chceš. Štěstí je být spokojený s tím, co máš.
  • Štěstí není věcí, kterou byste měli odkládat na zítřek. Štěstí je určeno pro přítomnost. (Jim Rohn)

Zdroj: Motivační citáty

Risk

  • Největším rizikem je vůbec neriskovat. Ve světě, který se opravdu rychle mění, jedinou strategií, která zaručeně neuspěje, je neriskovat. (Mark Zuckerburg)
  • Jestli nejste ochotni riskovat neobvyklé, budete se muset spokojit s běžným. (Jim Rohn)
  • Pokud nejsi schopen riskovat, musíš se spokojit s průměrným. (Jim Rohn)

Zdroj: Motivační citáty

Víra

  • Předtím než vyhrajete, musíte věřit, že na to máte. (Mike Ditka)
  • Uvěř sobě, že víš více, než si myslíš, že víš. Uvěř svým schopnostem, svým silným stránkám, svým hodnotám a svojí intuici – víš toho mnohem více, než si dokážeš přiznat.
  • Musíte v něco uvěřit: ve vaši kuráž, osud, život, karmu, cokoliv. Protože víra je to, co propojí cestu, která vám dodá sebevědomí následovat svoje srdce, i když vás povede hodně kamenitou stezkou. (Steve Jobs)

Zdroj: Motivační citáty

Budoucnost

  • Vždy dělejte to nejlepší. Co plánujete teď, sklidíte později. (Og Mandino)
  • Lidé, kteří jsou dostatečně šílení k tomu si myslet, že můžou změnit svět, jsou ti, kteří to udělají. (Rob Siltanen)
  • Zaznamenáváním svých snů a cílů na papír spouštíte do pohybu proces stávání se člověkem, kterým nejvíce chcete být. Vezměte svoji budoucnost do dobrých rukou – do svých rukou. (Mark Victor Hansen)
  • Jestliže budete pořád dělat to, co vždycky – vždycky dostanete jen to, co už jste měli. (Autor neznámý)
  • Budoucnost závisí na tom, co uděláte dnes. (Mahatma Gandhi)

Zdroj: Motivační citáty

Odvaha

  • Předstírej, než to dokážeš! Konej, jako kdybys měl všechnu odvahu, kterou potřebuješ, až se to stane realitou. (Brian Tracy)
  • Odvaha ne vždy řve. Někdy je odvaha tichým hláskem na konci dne, který řekne: Zítra se o to pokusím znovu. (Mary Anne Radmacher)
  • Buď troufalý, buď jiný, buď nepraktický, buď čímkoliv, co vyžaduje integritu záměru a nápaditou vizi na rozdíl od lidí, kteří hrají na jistotu, žijí na stejném místě a jsou otroky průměrnosti. (Ralph Waldo Emerson)
  • Chce to velkou porci odvahy postavit se svým nepřátelům, ale ještě více odvahy vyžaduje postavit se svým přátelům. (J. K. Rowling)

Zdroj: Motivační citáty

Smích

  • Použij úsměv, abys změnil svět. Nikdy nedovol světu, aby změnil tvůj úsměv.
  • Často a hodně se smějte. Získejte respekt inteligentních lidí a náklonnost dětí. Zaslužte si uznání vážených kritiků a vydržte zradu falešných přátel. Oceňujte krásu, abyste našli to nejlepší v ostatních. Zanechte svět o něco lepší jakýmkoliv způsobem, zdravým dítětem, kouskem zahrádky nebo zlepšením sociálních podmínek. Vězte, že je i jeden život, kterému se lépe dýchalo díky tomu, že jste žili. Tohle znamená uspět. (Ralph Waldo Emerson)
  • Člověk bez smíchu je jako strom bez květu. (Osho)

Zdroj: Motivační citáty

Životní cíl

  • Začněte tam, kde jste. Použijte to, co máte. Dělejte to, co můžete. (Arthur Ashe)
  • Nikdy nejsi dost starým na to, aby sis stanovil další cíl nebo snil nový sen. (C. S. Lewis)
  • Nemůžu změnit směr větru, ale vždy můžu upravit plachty, abych dosáhl svého cíle. (Jimmy Dean)
  • Cílem není vždy myšleno, aby byl dosažen. Často slouží jednoduše jako něco, kam zamířit. (Bruce Lee)
  • Jediná věc, která stojí mezi vámi a vašim cílem je příběh, který si opakujete ve své hlavě, proč toho nemůžete dosáhnout. (Jordan Belfort)
  • Držte se stranou od lidí, kteří se snaží zmenšovat vaše ambice. Malí lidé to vždy budou dělat, ale skutečně velcí lidé vám umožní zažít pocit, že i vy můžete dosáhnout skvělosti. (Mark Twain)

Zdroj: Motivační citáty

Práce

  • Pokud pracujete na něčem, na čem vám opravdu záleží, nepotřebujete být postrkován. Vize vás táhne dopředu. (Steve Jobs)
  • Pokaždé se to zdá být nemožné, až do doby, než je to hotové. (Nelson Mandela)
  • Podnikatel je v podstatě vizionář a vykonavatel... Umí si něco přestavit, a když si to představí, uvidí přesný způsob, jak to uskutečnit. (Robert L. Schwartz)
  • Nebojím se smrti, bojím se nic nedělání. (Jay Z)
  • Způsob, jak začít, je přestat žvanit a pustit se do práce. (Walt Disney)
  • Tím větší budou tvé zásluhy, čím více lásky a nadšení vkládáš do každé práce. (Otto František Babler)
  • Pokud cítíte, že existuje něco, co byste měli dělat, pokud máte touhu to udělat, tak přestaňte snít a prostě to udělejte. (Wanda Skyes)
  • Není nic důležitějšího než nadšení. Pokud děláte v životě cokoliv, buďte nadšení. (Jon Bon Jovi)
  • Práce tvoří nápady. (Jim Rohn)
  • Pracujte tvrdě ve své práci a můžete se uživit. Pracujte tvrdě na sobě a můžete vydělat jmění. (Jim Rohn)

Zdroj: Motivační citáty

Sen

  • Pokud vlastníš svůj smích, nikdo tě nemůže rozbrečet bez tvého svolení...Tak se usměj. Pokud se lidé nesmějí tvým snům, tak jsou tvé sny příliš malé. (Azim Premji)
  • Uskutečnění snů si vyžaduje množství tvrdé práce. Kdyby si uhýbal, možná bys zapomněl i na to, proč jsi začal snít a nakonec bys zjistil, že ten sen už ti vůbec nepatří. Pokud máš srdce naplněné moudrostí, časem se přesvědčíš, že dosáhneš svého cíle. Pamatuj si, pokud se už-už chceš vzdát, pokud si myslíš, že život je k tobě velmi krutý, vzpomeň si na to, kdo jsi. A vzpomeň si na svůj sen. (Atour Sergio Bambarén)
  • Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. (Mark Twain)
  • Pokud máte sen, jenom tak neseďte. Posbírejte kuráž a uvěřte, že můžete uspět a uskutečnit to, i kdyby nezůstal kámen na kameni. (Roopleen)
  • Dokud máš své sny, máš se na co těšit. (Autor neznámý)
  • Všechny naše sny se mohou uskutečnit, pokud máme odvahu je následovat. (Walt Disney)

Zdroj: Motivační citáty

Přátelství

  • Přítel je ten, před kým můžeme vylít své srdce, plevel i zrno, protože víme, že jeho něžná ruka to vezme a proseje, aby zachovala to, co stojí za to zachovat, zatímco zbytek odfoukne dechem své laskavosti. (Anglické přísloví)
  • Milovat není nic jiného, než věnovat přátelství právě tomu, koho máš rád, aniž vyhledáváš jakoukoliv potřebu nebo prospěch. Výhody totiž vykvetou z přátelství samy od sebe, i když jsi je tam sám nevyhledával
  • Nejdůležitějším úkolem přítele je, aby ti byl nablízku, když se mýlíš. Když máš pravdu, jsou po tvém boku téměř všichni. (Mark Twain)
  • S přítelem schopným kritiky po boku můžeš jít rychleji vpřed. (Johann Wolfgang Goethe)
  • Přátelství je věc, kterou nikdo nikdy nezničí, krom tebe samého. (Autor neznámý)
  • Celý život čekáme na výjimečného člověka, místo toho, abychom obyčejné lidi okolo nás změnili na výjimečné. (Hans Urs Von Balthasar)
  • Přítel je ten, před kým můžeme vylít své srdce, plevel i zrno, protože víme, že jeho něžná ruka to vezme a proseje, aby zachovala to, co stojí za to zachovat, zatímco zbytek odfoukne dechem své laskavosti. (Anglické přísloví)

Zdroj: Motivační citáty


Autor obsahu

Mgr. Jitka Konášová


PravopisČeský

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP